20 min
4 porsjoner
Tomatsild – the taco way
Ingredienser
- 1 glass tomatsild
- ½ agurk
- 1 rødløk
- 1 liten potte kruspersille
- 1 pk hjertebladsalat (2 stk store blader pr. pers. - resten av salaten er perfekt til grillen)
- Olivenolje (bruk gjerne solsikke eller rapsolje om du heller vil ha en mer nøytral smak)
- Knekkebrød
- Salt
- Pepper
Agurk/løk-salsa
- ½ agurk
- ¼ ts. pepper
- 1 liten rødløk
- 1 ts olivenolje
- 1 neve hakket kruspersille
- 1 klype
Fremgangsmåte
- Skjær agurken på lang å skrap ut kjernen med en skje.
- Løken og agurken skjæres i små terninger og helles over i en bolle.
- Tilsett hakket persille, salt, pepper, olivenolje i bollen og vend rund med en skje - klar til servering.
- Kan lages dagen før, men må da oppbevares i kjøleskap.
Anretning/servering:
- Hjertebladene vaskes og tørkes godt.
- Ha rikelig med tomatsild på bladet, ha over masse agurk/løksalsa. Det heletoppes med et dryss knust knekkebrød.
Tips:
- Bruk som en av rettene på et tapasbord eller koldtbord.
- Tilsett noen ringer chili i salsaen for å få det litt hot.
- Sylta fennikel passer perfekt til denne retten.