Klokke ikon
20 min
4 porsjoner

Tomatsild – the taco way

Ingredienser

  • 1 glass tomatsild
  • ½ agurk
  • 1 rødløk
  • 1 liten potte kruspersille
  • 1 pk hjertebladsalat (2 stk store blader pr. pers. - resten av salaten er perfekt til grillen)
  • Olivenolje (bruk gjerne solsikke eller rapsolje om du heller vil ha en mer nøytral smak)
  • Knekkebrød
  • Salt
  • Pepper
Agurk/løk-salsa
  • ½ agurk
  • ¼ ts. pepper
  • 1 liten rødløk
  • 1 ts olivenolje
  • 1 neve hakket kruspersille
  • 1 klype

Fremgangsmåte

  • Skjær agurken på lang å skrap ut kjernen med en skje.
  • Løken og agurken skjæres i små terninger og helles over i en bolle.
  • Tilsett hakket persille, salt,  pepper, olivenolje i bollen og vend rund med en skje - klar til servering.
  • Kan lages dagen før, men må da oppbevares i kjøleskap.
Anretning/servering:
  • Hjertebladene vaskes og tørkes godt.
  • Ha rikelig med tomatsild på bladet, ha over masse agurk/løksalsa. Det heletoppes med et dryss knust knekkebrød.
Tips:
  • Bruk som en av rettene på et tapasbord eller koldtbord.
  • Tilsett noen ringer chili i salsaen for å få det litt hot.
  • Sylta fennikel passer perfekt til denne retten.

Flere oppskrifter