Klokke ikon
20 min
4 porsjoner

Grilla brødskive med sennepsild

Ingredienser

  • 1 glass sennepssild
  • 4 store skiver fint brød eller loff et par reddik
  • 1 pk hjertebladsalat
  • 1 rødløk eller salatløk
  • 1 vårløk
  • 1 sitron
  • Urter og evnt spiselige blomster (blomkarse, skogsyre, stemor osv…
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Brødskivene grilles på høy varme i en grillpanne, men du kan også steke de i en panne eller ta de i en brødrister.
  • Ta av de ytterste bladene på salaten, del den i fire på langs, pensle med olivenolje og grill kjapt på høy varme og til den får fine grillspor på snittsidene. Drissle så noen dråper med sitronsaft over salaten.
  • Løk, vårløk og reddik skjæres i tynne skiver.
Anretning/servering:
  • Ha den grillede skiven på en tallerken, ha på rikelig med sennepssild over helebrødskiven og grilla hjertesalat.
  • Legg så skiver av reddik, løk, vårløk og det du har av urter og blomster litt sporadisk rundt på den grilla skiven.
Tips:
  • Her kan du eksperimentere med forskjellige typer sild, så velg den du liker best.
  • Lag denne retten gjerne som en salat og ikke som en brødskive - da tilsetter du bare mer grilla hjertesalat og noe annen frisk småsalat som ruccola ellers pinatblader.

Flere oppskrifter