20 min
4 porsjoner
Grilla brødskive med sennepsild
Ingredienser
- 1 glass sennepssild
- 4 store skiver fint brød eller loff et par reddik
- 1 pk hjertebladsalat
- 1 rødløk eller salatløk
- 1 vårløk
- 1 sitron
- Urter og evnt spiselige blomster (blomkarse, skogsyre, stemor osv…
- Olivenolje
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Brødskivene grilles på høy varme i en grillpanne, men du kan også steke de i en panne eller ta de i en brødrister.
- Ta av de ytterste bladene på salaten, del den i fire på langs, pensle med olivenolje og grill kjapt på høy varme og til den får fine grillspor på snittsidene. Drissle så noen dråper med sitronsaft over salaten.
- Løk, vårløk og reddik skjæres i tynne skiver.
Anretning/servering:
- Ha den grillede skiven på en tallerken, ha på rikelig med sennepssild over helebrødskiven og grilla hjertesalat.
- Legg så skiver av reddik, løk, vårløk og det du har av urter og blomster litt sporadisk rundt på den grilla skiven.
Tips:
- Her kan du eksperimentere med forskjellige typer sild, så velg den du liker best.
- Lag denne retten gjerne som en salat og ikke som en brødskive - da tilsetter du bare mer grilla hjertesalat og noe annen frisk småsalat som ruccola ellers pinatblader.