Klokke ikon
30 min
4 porsjoner

Brokkoli og spinatsuppe med Ramsløksild og kokt egg

Ingredienser

  • 1 glass ramsløksild
  • 1 brokkoli
  • 1 pk med småspinat
  • 1 løk
  • 1 liten purreløk eller 1 vårløk
  • 1 Sitron (avhengig av størrelse)
  • 3 ss solsikke eller rapsolje
  • Egg (1–2 pr. pers.)
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Grovkutt løken og purreløken, og kutt brokkolien i to på langs og skjær så skiver.
  • Ha oljen over i en vid kasserolle på høy varme og tilsett brokkolien. Brokkolien stekes så i noen min så den får litt stekte kanter.
  • Tilsett så løken og purreløken og stek videre i ca 2 min, før du tilsetter vann så alle grønnsakene dekkes. Sett på lokk og skru ned varmen til medium.
  • Når brokkolien er bløt, tar du kasserollen av platen og tilsetter spinaten.
  • Kjøres med stavmikser til en glatt og fin suppe og smakes til med salt, pepper og sitron etter smak.
  • Tilsett mer vann om du syns suppen blir for tykk.
Anretning/servering:
  • Suppen serveres i en suppebolle med ramsløksild, kokt egg og godt brød.

Tips:

  • For en fyldigere suppe…bytt ut et par dl av vannet med kremfløte.
  • Tilsett gjerne ristede nøtter, gresskarkjerner, solsikkekjerner eller pinjekjerner for å få tilført litt krisp.
  • Suppen kan lages dagen i forveien, men vent da gjerne med å tilsette spinaten til rett før servering da suppen kan miste den appetittlige grønnfargen.

Flere oppskrifter