30 min
4 porsjoner
Brokkoli og spinatsuppe med Ramsløksild og kokt egg
Ingredienser
- 1 glass ramsløksild
- 1 brokkoli
- 1 pk med småspinat
- 1 løk
- 1 liten purreløk eller 1 vårløk
- 1 Sitron (avhengig av størrelse)
- 3 ss solsikke eller rapsolje
- Egg (1–2 pr. pers.)
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Grovkutt løken og purreløken, og kutt brokkolien i to på langs og skjær så skiver.
- Ha oljen over i en vid kasserolle på høy varme og tilsett brokkolien. Brokkolien stekes så i noen min så den får litt stekte kanter.
- Tilsett så løken og purreløken og stek videre i ca 2 min, før du tilsetter vann så alle grønnsakene dekkes. Sett på lokk og skru ned varmen til medium.
- Når brokkolien er bløt, tar du kasserollen av platen og tilsetter spinaten.
- Kjøres med stavmikser til en glatt og fin suppe og smakes til med salt, pepper og sitron etter smak.
- Tilsett mer vann om du syns suppen blir for tykk.
Anretning/servering:
- Suppen serveres i en suppebolle med ramsløksild, kokt egg og godt brød.
Tips:
- For en fyldigere suppe…bytt ut et par dl av vannet med kremfløte.
- Tilsett gjerne ristede nøtter, gresskarkjerner, solsikkekjerner eller pinjekjerner for å få tilført litt krisp.
- Suppen kan lages dagen i forveien, men vent da gjerne med å tilsette spinaten til rett før servering da suppen kan miste den appetittlige grønnfargen.